Wrestling Observer Özetleri: 4 Şubat 1991

 


  • Dave sayıya 1987 yılında Jim Duggan ve Iron Sheik’in WWF’den kovulması hakkında geçmiş bir hikaye hakkında açıyor. Bu iki güreşçi kokain yüzünden tutuklanmış ve WWF bu olaydan sonra kokain testi yapmaya başlamış. Jake Roberts bu testten kalmış ve uzaklaştırılmış. Dave bu haberi yazdıktan sonra WWF onun yayınlamamasını istemiş ama kendisi postaya yollamış. Duggan ve Sheik kovulduğuna göre Robert aynı cezayı almak zorunda kalacakmış. Dave, Roberts’ın kovulmasının sorumlusu olmamak için haberi o zamanki sayıyı tekrar yazmış ve haberi kaldırmış. Bunu öğrenen Bruiser Brody Meltzer’e kızmış. Ona göre Meltzer’in işi insanların hatasını örtmek değil gerçekleri yazmakmış. Dave o zamanlar doğruyu yaptığını düşünüyormuş ama şimdi hatalı olduğunu anlamış. sorumluluğu okurlara karşıymış şirketlere değil. Haftalar önce Heenan uyuşturucu yakalattığında WWF onun yayınlamaması için yalvarmış. Meltzer kendisini kötü hissetmesine rağmen sorumluluğu olduğunu biliyormuş. Bu yüzden buradan özür dilemek istemiş. Bu hafta güreş olayı yok haberlere geçiyoruz.

  • Meltzer’in Slaughter/Irak hakkındaki eleştirisi ve The National gazetesinin makalesi (Dave’in eleştirilerini içeriyormuş) Vince’i sinirlendirmiş.

  • WWF The National gazetesine bir yazı göndererek Meltzer’in kısmını yalanlamış. Dave yazısında WWF’in Hogan’ı Arabistandaki USO turuna göndermek istediği yazıyormuş. Yalanlamaya göre USO Hogan’ı istemiş ve yolculuğu savunma bakanlığı düzenliyormuş. Onlara göre bu gezinin amacı Hogan’ın imajını güçlendirmek değilmiş. Ayrıca Meltzer’in Slaughter/Hogan segmenti hakkındaki tartışmaları yanlış rapor ettiğini ve Dave’in gerçekleri kontrol etmek için hiçbir çaba sarfetmediğini yazıda belirtmişler. Ayrıca hiçbir ofis çalışanı bu segment sonrasında istifayı düşünmemiş. WWF bunu yayınlayan gazetenin özür dilemesini istiyormuş ve dava açmakla tehdit ediyormuş.

  • Dave yanlış anladığını kabul etmiş ve The National sonraki sayısında düzeltme yapacakmış. Ancak Dave gezinin Hogan’ın imajını güçlendirmek için yapıldığına inanmıyormuş çünkü WWF, Hogan’ı hikayesinde vatansever bir Iraklı güreşçiye karşı kullanmış.

  • Meltzer haberi yayınlamadan önce haberi 2 gizli kaynağından doğrulatmış. Ardından Vince McMahon’ın evini aramış ama cevap alamamış. Ardından Finkel ve JJ Dillion ile iletişime geçmeye çalışmış ama ikiside kendisine dönmemiş. JJ Dillon’ın sekreteri acil bir şey olmadıkça aramasına izin vermiyormuş.

  • Ayrıca Dave hatası dışındaki kısmın arkadaşındaymış ve hikayenin diğer taraflarını duymak için konunun muhattaplarını konuşmaya davet etmiş. (Vince McMahon, Hulk Hogan, ve Sgt. Slaughter)
  • USO: Ülkemizdeki orduevlerinin Amerika versiyonu.

  • Dave daha sonra JJ Dillon’dan bahsetmiş (kendisi o zamanlar WWF’de önemli bir konumdaydı daha sonra WCW’ya geçti) ve aralarının ne kadar iyi olduğunu yazmış. Birkaç anlaşmazlık dışında birbirlerine saygı duyuyorlarmış.

  • WWF’in en büyük şikayetlerinden bir tanesi Dave’in güreş geçmişinin olmamasıymış. Onlara göre Dave’in tecrübesinin olmaması WWF hakında yazmaması demekmiş. Dave bunun saçma olduğunu ayrıca seneler önce güreşte çalıştığını açıklamış. Kendisi WWF adına Japonyadaki güreş gündemini takip etmiş ve maaş altında olmuş. Vince, Pat Patterson ve Terry Garvin gibi yöneticilerin bundan haberi varmış. Ayrıca kendisi WWF dergisinden daha önce teklif almış.,

Sonunda haberlere geçiyoruz…

  • Michael Wallstreet kontratı hakkında sorunları nedeniyle WCW’dan ayrılmış.

  • Vince McMahon World Bodybuilding Federation’ı almaya hazırlanırken, Ted Turner Vince’in bodybuilding tayfayı güreş şovlarında kullanma ihtimali karşısında endişeliymiş. (Manken olarak.) Turner eğer Vince onları kullanırsa rakip bodybuilding federasyonları ile anlaşmalar yapabilirmiş. (Öncelikle kaslı adamları manken olarak kullanmak çok saçma. Ayrıca Lex Luger WCW’dan ayrıldıktan sonra 1 sene federasyonda çalıştı çünkü fesih anlaşması WWF ile çalışmasına izin vermiyordu.)

  • Herb Abrams’ın UWF’i güreşçilerin ve çalışanlarının ödemelerini yapmış. Bu sırada Bill Anderson ve Louie Spicoli şirketten kovulmuş çünkü kendileri tur sırasında WWF ofisini ziyaret etmişler. Herb Abrams ve Vince’in arası iyi değilmiş çünkü iki şirket arasında davalar varmış. WWF, UWF’i Rick Rude ve Honky Tonk Man’in kontrat sorunları hakkında dava etmiş ve Abrams tüm parasını dava için harcıyormuş.

  • Ayrıca Chris Chavis WWF’den tarafından işe alınmış. Kendisinin karakteri Hintliymiş ve ring adı ‘’War Eagle’’ olacakmış. (Haber kolpa çıkıyor.)

  • Jesse Ventura, GWF’da spiker olmak için görüşme halindeymiş. GWF Nisan ayında faliyete geçmek istiyormuş ve şirketle daha önce adı geçen güreşçilerin çalışması çok mümkün değilmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Başlamak İsteyenler İçin | STARDOM Rehberi 2023

N-1 Victory B Bloğu Eşitlik Bozma ve Final Aşaması Değerlendirmesi

Her Karşılaştıklarında Farklı Keskinlik Sayesinde Büyüyen Rekabet(1. Bölüm)